Brouwershûs Stavoren

Een voormalig vissershuisje gelegen in het centrum van Stavoren (Friesland), één van de elf steden nabij het IJsselmeer. Restaurants, treinstation, supermarkt, winkels en bootverbinding met Enkhuizen zijn allen op loopafstand.

 

Het huisje is ingericht voor 4 personen. Beneden is er een ruime woon/eetkamer. Daarnaast is er een keukentje volledig ingericht met o.a. vaatwasser, koelkast met vriesvak, magnetron, elektrisch oventje, koffiezetapparaat, waterkoker en een 4-pits gasplaat. Een kleine slaapkamer met twee één persoonsbedden, een toilet en een kleine badkamer met douche.

Middels een draaitrap komt u boven waar zich nog 1 kleine aparte slaapkamer bevindt met éénpersoonsbedden.

 

De woning wordt d.m.v. 2 gashaarden verwarmd, Het huisje heeft Wi-Fi en een HD-TV aangesloten op de kabel. Tevens zijn er een kinderbedje en kinderstoel aanwezig.

 

Buiten is een afgesloten terras met zitje en schuurtje.

Prijzen 2024

Op de dag van aankomst kunt u vanaf 15.00 uur in de woning en op de dag van vertrek dient u de woning voor 11.00 uur te verlaten. De prijzen zijn inclusief gebruik van gas, water, elektra, WiFi en eindreiniging. De woning dient schoon te worden achtergelaten. Huisdieren zijn toegestaan, tegen betaling van €15,00 per verhuurperiode. 

 

Bij reservering dient 30% van het totaal bedrag te worden aanbetaald en het restant 30 dagen voor aankomst. Afwijkende periode verhuur is mogelijk, uitgezonderd het hoog seizoen! Verhuur van linnengoed / handdoeken op aanvraag a €15,00 per verhuurperiode per persoon.

Reserveringsaanvraag

 

Mocht u interesse hebben in het huren van onze vakantiewoning in Stavoren, vul dan het onderstaande formulier in.

Naam *
Telefoon *
E-mail *
Adres *
Aankomst *
Vertrek *

Aantal personen

 *
Opmerkingen/vragen

Omgeving

 

Stavoren, Frieslands oudste stad en één van de Friese Elfsteden, beleefde haar bloeiperiode in de tijd dat zij deel uitmaakte van het eens zo machtige Hanze verbond. Het ligt direct aan het IJsselmeer (de vroegere Zuiderzee) en is vandaag de dag een plaats met diverse binnen-en buitenhavens voor zowel de eigen vissersvloot, charterschepen als de recreatievaart. Stavoren is ideaal voor watersporters. Via het Johan Frisokanaal is er een verbinding met de Friese Meren met leuke dorpen en steden als Sloten, Heeg en Sneek.

 

Met de veerboot Stavoren-Enkhuizen is het ook leuk om een dagje naar het Zuiderzee museum in Enkhuizen te gaan. Ook voor niet varende watergenieters is er keus genoeg; wandelen, fietsen, of heerlijk op het strand. Het landschap rond Stavoren is boeiend; het stadje ligt tussen water, weilanden en kliffen, in de buurt van diverse natuurgebieden.

 

Vlakbij liggen de kleine dorpen Skarl en Mirns (beide met klokkenstoel), Laaxum (met het kleinste haventje van Nederland) en het interessante Molkwerum (met een museum in de voormalige koekfabriek). Maar ook Hindeloopen, Workum, Balk en Lemmer zijn plaatsen in de directe omgeving die een bezoek meer dan waard zijn.

 

In de velden even ten zuiden van Stavoren ligt Warns op een keileemhoogte met vlakbij het Roode Klif, waar een monument staat ter herinnering aan de slag bij Warns in 1345. Hier versloegen de Friezen de Hollanders.

 

Vlakbij Stavoren ligt ook het prachtig glooiende Gaasterland. Met zijn bossen en kliffen biedt het een mooi contrast met de weilanden en het water.